0
Usporedba
0
Favoriti
  • Prijavi se
  • Grafička kartica Radeon 5600 XT za vrhunsko gaming iskustvo
    19. 08. 2020.

    Grafička kartica Radeon 5600 XT za vrhunsko gaming iskustvo

    19. 08. 2020.

    AMD-ova grafička kartica RX 5600 XT koristi Navi 10 tehnologiju koja ima prosječnu veličinu matrice od 251 mm2 i 10,300 tranzistora. Ova grafička kartica je predstavljena krajem 2019. godine i cilja na publiku koja želi vrhunske performanse po povoljnoj cijeni.

    Daje odlične performanse u FHD rezoluciji, a cjenovno je najzanimljivija korisnicima. Kartice su opremljene sa 6 GB GDDR6 memorije. Grafička kartica Radeon 5600 XT je u konačnici dizajnirana za vrhunsko 1080p gaming iskustvo. Znatno pridodaje virtualnom doživljaju igranja igrica, naročito kod stvaranja eksplozija, fizike igre i svjetlosnih efekata. Visoke performanse RDNA arhitekture omogućuju značajno poboljšanje virtualnih doživljaja. Neke od istaknutih značajki su Radeon Image Sharpening, FidelityFX i Premium VR tehnologije zahvaljujući kojima možete dobiti maksimalne performanse i odlično iskustvo igranja.

    U proteklom periodu AMD je razvio niz programskih mogućnosti koje pridonose odličnim performansama ove grafičke kartice. Najimpresivnija od njih je Radeon Boost. Ova značajka znatno pridonosi performansama i fluidnosti kod brzih i naglih kretnji na monitoru. Navedena značajka omogućena je tako što kod odabranih naslova dinamičkim spuštanjem rezolucije omogućava viši FPS.

    Uparivanjem s Radeon Anti-Leg tehnologijom koja skraćuje vrijeme potrebno za sinkronizaciju frame-ova između vašeg GPU-a i CPU-a, AMD Radeon postaje izvrsna eSport platforma.

    Svojom naprednom tehnologijom AMD-ova grafička kartica Radeon RX 5600 XT je stvorena za napredan gaming. Energetska učinkovitost te tehnologije pruža bolje performanse uz manji utrošak energije. Opremljena je sa 6 GB GDDR6 memorije kako bi imala propusnost višu od 288 GB/s. GPU djeluje na na frekvenciji od 1130 MHz (boost 1560). Memorija se pokreće na 1500 MHz. Pritom daje vrhunske 1080p performanse koje će zadovoljiti i najzahtjevnije igraće platforme.  Serija Radeon RX 5600 XT je obogaćena s većom propusnosti zbog podrške za PCI Express® 4.0. koja ima dvostruko veću propusnost u usporedbi sa PCI Express® 3.0. 

    U recenzijama ove grafičke kartice naglašavaju kako najveća razlika od prošle generacije leži u samom proizvodnom procesu koji je zahvaljujući smanjenju komponenti od kojih se čip sastoji, smanjio je i ukupnu veličinu grafičkog procesora, te omogućio rad na višim frekvencijama uz manju relativnu potrošnju energije. Također spominju kako je uz smanjenje komponenti ostalo dosta mjesta za ekstra čipove HBM2 memorije, koje je AMD brzo i popunio.

    Uvijek nastojimo svojim potrošačima ponuditi najnovije, vrlo kvalitetne i povoljne artikle. Isto tako svojim korisnicima pomažemo stručnim savjetima olakšati odabir, imate nedoumica u vezi grafičke kartice? Obratite nam se s povjerenjem!